| 
 
| 
 
 
 | 
 
Avokadolu Grapen | 
 
  | 
garbi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115193 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2016 
1,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
90 gram margarin
 
200 ml süt
 
500 gram un
 
50 gram yaş maya
 
5 adet yumurta sarısı
 
30 gram tozşeker
 
Tuz
 
1 paket vanilya
 
Yoğurmak için yeterince un
 
Süsleme ve kızartma için:
 
100 gram damla çikolata
 
1 adet avokado
 
40 gram Tozşeker
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Hamur için un, süt, yaş maya, yumurta sarıları, eritilmiş yağı yoğurun. İçine tozşeker, yeterince tuz ve vanilya ekleyip yoğurmaya devam edin. Homojen bir hamur elde edince yuvarlayıp üzerini bezle örtün. Hamuru 28 derecede hacmi iki katı olana kadar mayalandırın.
 
Hamurun hacmi iki katı arttıktan sonra yoğurun ve tekrar mayalandırın. Avokadoyu ikiye kesip 1 kepçe su ve 40 gram tozşekerle orta ateşte 10 dakika pişirin. Piştikten sonra avokadoyu şurubun içinde soğumaya bırakın. Şurubu süzüp ayrı bir kaba alın ve süzdüğünüz avokadoyu küp kesin.
 
Mayalanmış hamuru 5 mm kalınlığında açıp 28 adet 7 cmlik metal çemberlerle yuvarlaklar kesin. 14 adedine ayırdığınız şurubu sürün. Üzerine küp kesilmiş meyve ve damla çikolataları serpin. Üzerlerine kalan yuvarlak hamurları yerleştirip kenarlarını kapatın. İsteğe göre pizza kesiciyle kenarlarını keserek sıkıca kapatın.
 
Kızgın yağda her iki tarafını da pembeleşinceye kadar kızartın. Tel kevgirle kızgın yağdan aldıktan sonra kağıt havlu üzerine aktarıp yağını süzün. Üzerine pudraşekeri serpip hemen servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Avokadolu Grapen Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |