İmam Utar
2 adet orta boy avokado
1 çorba kaşığı küp şeklinde doğranmış kuru soğan
1 çorba kaşığı küp şeklinde doğranmış domates
1 çorba kaşığı taze kişniş
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz toz biber
1 çay kaşığı sarmısak tozu
1 çay kaşığı acı sivri biber
Yarım limon
90 gram mısır cipsi
Alırken yumuşak olmasına dikkat ettiğiniz avokadoları ikiye ayırın.
Kaşık yardımıyla içlerini çıkartın.
Bir kaba alın ve çatalla püre haline gelinceye kadar ezin.
Küp şeklinde doğranmış kuru soğanı, domatesi, kişnişi ve kekiği püreye ilave edin.
Sonrasında tuz, beyaz toz biber ve sarmısak tozu, acı sivri biberi ekleyin.
Son olarak yarım limonun suyunu da katarak salatayı karıştırın.
Mısır cipsleriyle servis yapın.
Not: Taze kişniş yerine maydanoz da kullanabilirsiniz. Teksas ve Meksika mutfağının (Tex-Mex) tarifidir.

|