Sızma Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
 
Deniz Tuzu 2 Çay Kaşığı
 
Ton Balığı Konservesi 250 Gram
 
Avakado 3 Adet
 
Biber Çarliston 1 Adet
 
Taze Soğan 1 Dal
 
Soğan 1 Adet
 
Limon 2 Adet
 
 
1 adet avakadoyu kabuğunu soymadan ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın ve sunum yapmak için bir kenara ayırın. Diğer 2 avakadonun dış kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
 
Çekirdeklerini çıkardığınız bu avakadoları önce 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 2 adet limon suyu ile robottan geçirin.
 
Sonra sırası ile karabiber, tuz, taze soğan, çarliston biber ekleyerek karıştırın.
 
Kenara ayırdığınız ikiye bölünmüş avakadoları, yukarıda hazırlamış olduğunuz iç harç ile doldurun. Üzerlerini süzülmüş ton balığı parçaları ile süsleyin.
 
Malzemeniz artar ise şekilli kalıplar ile servis tabağınızda şık bir sunum yapabilirsiniz.
  
 |