300 gr Mozzarella
2 su bardağı panko (Ufalanmış ekmek)
Yarım su bardağı un
¼ su bardağı süt
2 adet yumurta
Kekik
Karabiber
Tuz
Sıvı Yağ
Mozarella peynirlerini 1 parmak kalınlığında dilmleyin. ¼ su bardağı süt ile 2 adet yumurtayı güzelce çırpın. Ayrı bir kasede 2 su bardağı pankonun içerisine kekik, karabiber ve tuz ilave edin. Dilimlediğiniz mozarella peynirlerini önce una sonra yumurtaya en son panko karışımına bulayarak bu işlemi tüm peynirlere uygulayın. Mozzarella peynirlerin üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar bekletin. Mozzarella peynirleri kızartmak için sıvı yağı güzelce kızdırın sonrasında arkalı önlü peynirlerinizi kızartın. Kızartmış olduğunuz mozzarella peynirlerini fesleğen yaprakları ve cherry domates ile servis edebilirsiniz.
|