1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 orta boy küp küp doğranmış soğan
 
3 yemek kaşığı su
 
Aldığı kadar un
 
Zeytinyağı
 
Yarım kilo kıyma
 
1 yemek kaşığı tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Sos için malzemeler
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
 
Derin bir kapta yumurta, süt ve suyu karıştırın. Azar azar un katarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Bir tavada soğanı kavurun, kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyin. Kıymayı, tam pişmeden ocaktan alın. Hamuru açın, bir çay bardağının ağzıyla kesin. İçine, etli karışımdan bir çay kaşığı kadar koyun. Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını yapıştırdıktan sonra hamuru iki ucundan ters çevirerek birleştirin. Derin bir tavada veya fritözde yağı kızdırın. Hazırladığınız mantıyı içinde kızartın. Sos için, tüm malzemeleri karıştırın, mantıyı sosla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 |