| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 500 gr keşkek
 1 su bardağı fasulye
 1 su bardağı nohut
 1 patates
 1 soğan
 1 çay bardağı kuru üzüm
 2 kg Süt
 50 gr Kıyma
 2 yemek kaşığı Tereyağı
 Pul biber
 Karabiber
 Tuz
 
 Keşkek, nohut, fasulye, bir gün önceden ıslanır ve haşlanır.
 Küp küp doğradığımız patates ve kuru üzüm ilave edilir. Süt ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Soğan ve kıyma ayrı bir tavada kavurularak çorbaya ilave edilir ve altı kapatılır. Dinlendikten sonra servis edilir.
 
 
  
 
 |