Ayşegül Tünaydın
250 gram asma yaprağı
1 kg dövülmüş kuzu fileto
10 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı kekik
Marinat için:
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet soğan
Tuz
Sıvıyağ
Baharatlı patates için:
3 adet patates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Kimyon
Tuz
Fesleğen
Marinat için, limon suyu, limonun rendelenmiş kabuğu, soğan, tuz ve sıvıyağını karıştırın. Etleri bu marinatta iyice harmanladıktan sonra 12 saat dinlenmeye bırakın.
Marinattan alıp asma yapraklarına sardığınız kuzu filetoları, yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Aralarına tane karabiberi ve kekiği serpin.
200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Etler yumuşadığında fırından alın.
3Baharatlı patatesleri hazırlamak için, haşladığınız patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp bir tavaya alın.
Üzerine sıvıyağ, pulbiber, kimyon, tuz ve fesleğeni ekleyerek patatesler kızarana dek soteleyin.
Fırından çıkardığınız kuzu filetoları servis tabağına alarak baharatlı patates ile servis yapın.

|