1 kg hamsi
 
1 kg soğan
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı karabiber yenibahar
 
Yarım çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
10 dal dereotu
 
500 gr asma yaprağı
 
 
Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip, 10 dakika daha kavurun, diğer malzemeleri ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun. Asma yapraklarını açıp, üzerine bir adet hamsiyi iç kısmı yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Pirinçli harçtan bir çorba kaşığı üzerine koyun. Üzerine dış kısmı yukarıda kalacak şekilde bir hamsi koyun ve sarın, tepsiye dizin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  
 |