Hatay Valiliği
 
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 
(Eğri Kabak)
 
 
MALZEMELER
 
6 adet asma kabağı
 
100 gr. bulgur
 
1 çorba kaşığı salamura biber
 
200 gr. kuzu kıyma
 
2 çorba kaşığı sade yağ
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Kalın tarafından, asma kabağının içi oyulur. Üst kısmının tüyleri temizlenir. Bulgura kıyma şeklinde rendelenmiş soğan, biber, karabiber ve tuz eklenerek harmanlanır. Oyulmuş kabaklara, bu iç malzemesi doldurulup tencereye yan yatırılır. Sade yağ ve sıcak su eklenerek hafif ateşte 20 dk. pişirilir. Bu süre sonunda nar ekşisi, az bir su ile karıştırılarak dolmaların üzerine dökülür. İki taşı m kaynatılır ve ateşten alınarak sıcak servis edilir.
  
 |