2 su bardağı pirinç pilavı
4 dal taze soğan
2 adet haşlanmış pancar
Yarım demet maydanoz
5 dal taze nane
2 adet salatalık
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın.
Pancarları, salatalıkları ve domatesleri küp küp kesin.
Pilavı salata kasesine alıp üzerine diğer malzemeleri ilave edin.
Salatanın sosu için tuz, karabiber, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini çırpın.
Pirinçlerin sosu çekmesini önlemek için sosu salataya yemeden hemen önce ekleyin. Afiyet olsun
Not: Bu salatayı artan sade bulgur pilavınızla da yapabilirsiniz.
|