https://www.elele.com.tr
 
 
750 g dana kıyma
 
250 g kuzu kıyma
 
1 soğan
 
100 g arpacık soğanı
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymaları ve rendelenmiş soğanı yoğurma kabına alın. İyice yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp tavada pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra köfte, tuz ve karabiberi ekleyerek 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |