| 
 
 
 | 
Arpacık Soğanlı Enginar Dolması | 
  | 
zülküf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90769 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2013 
2,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr margarin
 
8 adet enginar
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
1 yemek kaşığı un
 
10 adet arpacık soğan
 
8 adet şeker
 
2 adet limonun suyu
 
4 bardak su
 
Dereotu
 
Tuz
 
 
Patatesleri ve havuçları istediğiniz gibi doğrayın. Ardından limonları sıkın ve limonlu su yapın. Enginarları kararmamaları için bu suda bekletin. Un ve margarin ekleyip kısa sürede karıştırın. Daha sonra patatesleri ve havuçları ilave edin. Sonra soğanı, şekeri, limonu 4 bardak su ile patateslerin üzerine ilave edin. Piştiğinde enginarları limonlu sudan çıkartın. İç kısmı malzemelere gelecek şekilde yerleştirin. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |