| 
 
 
 | 
Arpacık Soğanlı Dereotlu Enginar | 
  | 
panda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97737 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2014 
1,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet enginar
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı arpacık soğan
 
1 demet dereotu
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı şeker
 
Tuz
 
 
Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerine soyulmuş arpacık soğanı, suyunu ve zeytinyağını, şeker ve tuzu da ilave edip fazla su koymadan kapağını kapatıp 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken pişirdiğiniz enginarların ortasına arpacık soğanları ve kıyılmış bol dereotunu yerleştirip servis tabağına dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |