|
|
ARPACIK SOĞANLI BEZELYE |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85039
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2012
2,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kiloluk konserve bezelye
2 su bardağı et suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
30 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1) Kutuyu açıp bezelyeyi süzdürünüz. Üzerine biraz soğuk su dökünüz.
2) Süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyup üzerine et suyunu, tuzunu ve tozşekerini ilâve ediniz.
3) Arpacık soğanlarını hafif başlarını keserek soyup bezelyeyi ilâve ediniz. Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişiriniz.
4) Unla yağı iyice karıştırınız. Bir tel süzgecin içine unlu yağı koyup hafifçe bezelyelerin içine süzgeci oturtunuz. Deliklerden yukarı çıkacak su ile unlu yağı iyice karıştırıp bezelyenin içine karışmasını sağlayınız.
5) 15 dakika daha pişirip servis yapınız.
|
|
ARPACIK SOĞANLI BEZELYE Tarifleri Hindiba Tarifleri
|
|