2 adet bostan patlıcanı
2 adet yumurta
1 çay bardağı arpa unu
2 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Patlıcanlar yollu soyulur, 1 santim kalınlığında, yuvarlak olarak dilimlenir. Tuzlu suya atılır. Yarım saat bekletilir. Sonra sudan alınır ve iyice kurulanır. Yumurtalar çukur bir kaba kırılır, süt, kırmızı toz biber ve tuz eklenir. Çatal yardımıyla iyice çırpılır. Tavaya bol ayçiçek yağı konur, ateşe yerleştirilir. İyice ısınınca patlıcan dilimleri bulamaca batırılır ve bu yağa atılır. Patlıcan dilimlerinin iki tarafı da kızartılır. Emici bir kağıda çıkarılır.
|