Kısa URL: https://ml.md/lc77553
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2012
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Su Bardağı pirinç
1 Fincan sıvıyağ
1 Çay Bardağı arpa şehriye
2 Adet tavuk bulyon
4 Çay Kaşığı tuz
Pirinci 3 çay kaşığı tuz ile 1 saat önceden kaynar suda bekletin. Tencereye sıvıyağ ve margarini koyup şehriyeyi ekleyin. Hafif pembe kavurup yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Pirinç şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.Bulyonları bir kasede kaynar su katıp eritin. Pirince katın üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Demlenmeye bırakın.
Fotoğraf "merkür" tarafından gönderildi. 30.09.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc86270
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2013
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Bardak tavuk suyu
2 Damla limon
1 Çay Bardağı arpa şehriye
2 Bardak PİRİNÇ
1 Adet küp şeker
Yağı eritin ve arpa şehriyeleri renkleri koyulaşana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyin, biraz da böyle kavurun. Tavuk suyunu ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Renginin beyaz kalması için iki damla limon damlatın, bir adet kesme şeker atın. Karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Biraz demlenince servi yapabilirsiniz.