| 
 
 
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
bulamaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10658 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006 
4,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
100 gr tereyağı
 
yeteri kadar tuz
 
3 çorba kaşığı tereyağı (şehriyesi için)
 
1 kahve fincanı arpa şehriye
 
 
Pirinç bir tepside ayıklanır ve üstünü kaplayacak miktarda ılık su konur ve iyice soğuyuncaya kadar pirinç suda bekletilir. Su soğuyunca pirinçlerin kırılmamasına dikkat edilerek birkaç defa ovulur, sonra suyu dökülür. Pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar soğuk suyla yıkanır, en sonuncusunda suyu iyice süzdürülür. Bir tencereye tereyağı konur. Sonra 3 su bardağı su ve 1,5-2 çorba kaşığı tuz katılır, kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta arpa şehriye 3 çorba kaşığı yağ içinde kızarıncaya kadar kavrulur. Şehriyeler iyice kavrulunca kevgirle alınır ve içinde bol kaynar su olan bir tencerede yarım saat haşlanır. Şehriyeden artan yağ kaynamakta olan pilav suyuna dökülür. Pilav suyu iyice kaynayınca suyu süzdürülmüş pirinç ve kavrulduktan sonra haşlanmış şehriye tencereye konur. Tahta kaşıkla bir-iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pirinçler suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakılır. Pilav suyunu tamamen çekince tencerenin üstüne bir peçete, bunun üzerine de tencerenin kapağı kapatılır ve mümkünse kıvılcımlı ateşte, olmazsa çok kısık ateşte 5-10 dakika pilav demlendirilir. Tencere ateşten idirilmeden önce kevgirle pilav bir defa karıştırılıp servis tabağına alınır ve hemen servis yapılır.
 
 
 ML® Mahmudiye için tıklayın
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3195 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
3,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
 
4 çorba kaşığı tereyağı 
 
3 su bardağı su 
 
2 bardak pirinç
 
tuz 
 
 
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada,  sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun,  yarım saat  kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan  önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
 
 
 ML® Şehriyeli Pilav için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17333 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007 
3,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım su bardağı arpa ya da tel şehriye
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3,5 su bardağı su
 
 
Tencereye ayçiçek yağı ve zeytinyağı konur, ısınınca şehriye atılır, pembeleşene dek kavrulur, bu arada pirinç suda bekletmeden nişastası gidene kadar bol suda yıkabır, süzgece çıkartılır, pembeleşen şehriyenin üzerine pirinç ve tuz atılır, pirinç kaskatı olana kadar kavrulur. Su eklenir tencerenin kapağı kapatılır, kayanama noktasına gelince ateş yarıya indirilir 10 dakika pişirilir, ateşten alınır, tencere ile kapak arasına temiz bir bez kapatılır, en az yarım saat dinlendirilir.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7565 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
3,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık arpa şehriye
 
2 bardak pirinç
 
2 kaşık margarin
 
4 bardak su
 
Tuz
 
 
Tencerede yağ eritilir üzerine arpa şehriye ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. 4 bardak su eklenerek kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç kaynayan suya ilave edilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır ve dinlenmeye bırakılır.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16560 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007 
2,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı pirinç
 
3 Kaşık sade yağ,
 
5 Su bardağı et suyu
 
Tuz
 
2 Kaşık arpa şehriyesi
 
 
Bir kap içinde bir kaşık yağda şehriye kavrulur. 5 bardak et suyu ilâve edilir. Bir saat ılık, tuzlu suda ıslanmış, temizlenmiş pirinç şehriyeli suya katılır, orta ateşte pişirilir. Pirincin suyu çekildikten sonra iki kaşık kızgın yağa konur, gayet hafif kıvılcımlı ateşe sürülür, ateşten alındıktan yarım saat sonra karıştırılır.
 
 
ML® Şehriyeli Pilav (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.05.2020
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8135 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006 
2,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
5 su bardağı et suyu 
 
2 kaşık arpa şehriyesi
 
1 kaşık sadeyağ
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bir kap içinde bir kaşık yağda şehriye kavrulur. 5 bardak et suyu ilâve edilir. Bir saat ılık, tuzlu suda ıslanmış, temizlenmiş pirinç şehriyeli suya katılır, orta ateşte pişirilir. Pirincin suyu çekildikten sonra iki kaşık kızgın yağ konur, gayet hafif kıvılcımlı ateşe sürülür, ateşten alındıktan yarım saat demlendirildikten sonra karıştırılır.
 
 
 ML® Arpa Şehriye Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pilav | 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57479 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2010 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı ılık su
 
2 çorba kaşığı arpa şehriye
 
1.5 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin.
 
Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Suyu ilave edip kapağını kapatın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Petek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20296 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007 
2,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç
 
1 çay bardağı arpa şehriye
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı kaynamış su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın. Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun. Ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. Yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir. Şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun. Su ölçüsü bire bir buçuktur. Kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. Yoksa tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur.
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pilav | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142730 
Gönderme Tarihi: 15.May.2019 
1,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3,5 su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı arpa şehriye
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Pirinci temel pilav tarifindeki gibi ıslatın ve süzün.
 
Sıvıyağda arpa şehriyeleri hafif kızarana kadar kavurun ve pirinci ekleyin, kavurmaya devam edin.
 
Pirinçler kavrulunca, temel pilav tarifindeki gibi hazırladığınız kaynar suyu ekleyin.
 
Altını kısıp 10-15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Tereyağını ekleyin ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144498 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç
 
1 çay bardağı arpa şehriye
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin.
 
Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun. Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147389 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019 
844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı arpa şehriye
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi dönünceye kadar kavurun. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Pirinçler ha?f şe?a?aşmaya başladığında suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlendirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153614 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2020 
667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1,5 su bardağı baldo pirinç
 
1 çay bardağı şehriye
 
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
1 adet kesme şeker
 
4 damla limon suyu
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Tereyağı ve ayçiçeği yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158214 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021 
610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı arpa şehriye
 
1 su bardağı baldo pirinç
 
1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı)
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Pirinç pilavı tarifine pirinçleri yıkayarak başlamanızı öneririz. Yıkanan pirinç dinlenirken altı yapıştırmayacak bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Şehriyeyi süzgeçte sudan geçirin ve kızaran yağda rengi değişine kadar kavurun. (Sade yapacaksanız şehriye kavurma işlemini atlayarak ve suyu malzemeler 'de anlattığımız gibi azaltarak aynı tarif ile sade pirinç pilavı yapabilirsiniz.) Dinlenmiş pirinçlerinizi tencereye koyup üzerine birkaç damla limon sıkın. 1 dakikadan az süre karıştırın. Suyunuzu ekleyin ve ocağın altını kısıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra kapağını kaldırın bir tur karıştırıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edin. Suyunu çektiyse altını kapatın ve dinlenmeye alın. Bu sırada soğumaması için bir örtü ile tencereyi sarabilirsiniz. Dinlendikten sonra bir kaseyi kalıp olarak kullanıp derli toplu bir pilav sunabilirsiniz. 
 
 
Not: Pirinçleri önden yıkayıp 4-5 dakika dinlendirin. Pirinçleri kavururken beyaz kalması için birkaç damla limon sıkın. Pirince su ekledikten sonra karıştırmayın. Kısık ateşte pişirin. Demlendirdikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158532 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021 
474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı pirinç
 
Yarım su bardağı arpa şehriye
 
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
 
Tuz
 
 
Pirinçleri bol suda yıkayarak ılık ve tuzlu su dolu bir kapta 30 dakika dinlendirelim.
 
Bu süre sonunda pirinçleri süzgeçten geçirin.
 
Teflon tencerede tereyağı eritin, sıvı yağ da ekleyerek üzerine arpa şehriyeleri katın.
 
Şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.
 
Pirinçler ilave ederek 2-3 dk daha kavurun.
 
Üzerine sıcak suyunu ve tuzu ilave edin.
 
Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte, fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar kaynatın.
 
Daha sonra yani pirinçlerin üzerindeki su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın.
 
Tamamen suyu çekene kadar pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra üzerine temiz bir bez koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
 
Pilavı hafifçe karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153260 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2020 
463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı arpa şehriye
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Tuz
 
 
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip, arpa şehriyeyi koyulaşana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin. Pirinçleri tencereye alın. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın.
 
5 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162220 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2022 
345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
3 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı arpa şehriye
 
 
Pirinç ayıklanıp üzerinden 3-4 parmak geçecek kadar ılık su ve tuz konup 30 dakika ıslatılır.
 
Islanma sonrası pirinç nişastası ayrışana kadar yıkanır ve suyu süzülür.
 
Yayvan bir tencereye yağ koyulup ısıtılır ve eritilir.
 
Arpa şehriye ilave edilerek hep aynı yöne doğru pembeleşinceye kadar karıştırılır.
 
Pirinç ilave edilerek hep aynı yöne doğru karıştırılarak pirinçlerin kırılmamasına dikkat edilerek parlak sert bir görünüm alana kadar kavrulur.
 
Diğer yandan su kaynatılır.
 
Kaynar su pirinçlerin üzerine ilave edilir.
 
Tuz eklenip bir kez karıştırılır ve kapağı kapatılır.
 
Ocak kısılıp ara sıra tencere sallanarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.
 
Pişen pilav servis saatine kadar tencerede nemli bez örtülü bir şekilde bekletilerek dinlendirilir.
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168031 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2022 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç
 
2 kaşık tereyağı
 
2 kaşık arpa şehriye
 
4 bardak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Tereyağını ve bir miktar zeytinyağını pilav tenceresine alın. Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi tencereye alıp, kavurun. Arpa şehriyeler pembeleştiğinde yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye aktarın. Suyunu ve baharatlarını ilave edin. Suyun eşit şekilde yayılması için birkaç kez karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. En az 10 dakika demlenmeye bırakın ve alt üst ederek karıştırdıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177271 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2024 
162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı arpa şehriye
 
4 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pilavlık pirinci yarım saat önceden ıslatın. Sonra yıkayıp, süzün. Arpa şehriyeyi, 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Süzülen pirinci, tencereye ilave edin. 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek, kavurmaya devam edin. 4 su bardağı suyu ilave edip, tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, önce hızlı ateşte kaynatın. Kaynayınca, ocağın ateşini iyice kısın. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 20 dakika pilavı dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.
  
 | 
Arpa Şehriyeli Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179455 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024 
145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 su bardağı sıcak et suyu
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı arpa şehriye
 
Tuz
 
 
Pilavı hazırlamak için nişastasının akması için, baldo pirinci akan suyun altında yıkayın.
 
Daha sonra içine sıcak su ve tuz attığınız bir kabın içinde pirinçleri kabartmanız gerekir. En az yarım saat pirinçlerin kabarması gerekir. Pilav tenceresinin içine tereyağını atarak eritin.
 
Pilav pişirmek için en uygun tencereler teflon ve seramik olanlardır. Erimiş olan tereyağının içine arpa şehriyeleri koyarak, fazla yakmadan kavurun.
 
Kavurduğunuz arpa şehriyenin içine, suyunu süzdüğünüz pirinçleri atın ve kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmalısınız.
 
Daha sonra içine iki bardak sıcak et suyunu ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşin üzerinde pilavı pişirmeye başlayın. Pirinçler suyunu çekince bir kere karıştırarak, tencerenin altını kapatın.
 
Üzerine kağıt havlu kapatarak, demlenmesini sağlayın. Bu şekilde en az on dakika pilavı demlendirmeniz gerekir. Daha sonra servis tabağına alarak, ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182664 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2025 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı şehriye
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Pirinci nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzün.
 
Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alın, şehriyeleri kavurun.
 
Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun.
 
Sıcak suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |