| 
 
 
 | 
Arpa Şehriyeli Nohutlu Pilav | 
  | 
Kurt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81203 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012 
2,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 su bardağı pirinç
 
5 çorba kaşığı arpa şehriye
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
4 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
Margarini bir tencereye koyun, şehriyeyi de ekleyip kavurun. Beş dakika sonra üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |