4 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
4  kırmızı dolmalık biber 
 
4-5 dal maydanoz
 
Yarım çay kaşığı kimyon tohumu
 
1.5 çay bardağı sıvıyağ
 
2-3 dal adaçayı
 
3 çay bardağı arpa şehriye
 
5  çay bardağı sıcak su
 
1 çorba kaşığı kuru üzüm
 
100 gr beyazpeynir
 
Tuz, karabiber
 
Süslemek için:
 
Kiraz domates,
 
roka yaprağı ve maydanoz
 
 
Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. Maydanozu kıyın. Şehriye, adaçayı ve kimyon tohumlarını 1 bardak sıvıyağda kavurun. Sıcak su, kuru üzüm, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirin.
 
Peyniri küp küp kesin. Maydanozu ekleyip harmanlayın. Karışımı şehriyeye ekleyip harmanlayın. Biberlerin üzerine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Fırında 10 dakika közleyin. Şehri-yeli karışımı biberlerin içine paylaştırıp kapakları üzerlerine yerleştirin. Kiraz domates, roka ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
  
 |