4 kişilik
 
1.2 kilo beyaz kuşkonmaz, 
 
tuz, 
 
şeker, 
 
1 tatlı kasığı tereyağı, 
 
2 yeşil soğan, 
 
1'er bağ maydanoz ve soğancık, 
 
4 yemek kasığı sirke, 
 
akbiber, 
 
4-5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 
 
1 küçük baş salata, 
 
300 g dilimli füme jambon.
 
 
Kuşkonmazları soyun, sert uçlarını kesin, kaynar tuzlu suda 1 tutam şeker ve tereyağı ile 15-20 dakika pişirin, süzülmeye bırakın. Soğanları ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin. Otları ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, kıyın. Sirke, tuz, biber, sıvı yağ ve yaklaşık 5 yemek kaşığı kuşkonmaz suyu ile sos hazırlayın, soğanı ve otları karıştırın. Kuşkonmazları bu terbiyenin içinde 4 saat süre ile bırakın. Yeşil salatayı ayıklayarak yıkayın ve kurulayın. Salatanın üstüne terbiye dökün. Salatayı, kuşkonmaz ve jambon dilimleri ile dekore edin.
  
 |