| 
 
 
 | 
Aromalı Tam Buğday Ekmeği | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106369 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2015 
1,454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 ml ılık su
 
1 çay bardağı ılık süt
 
3 su bardağı tam buğday unu
 
1 paket maya
 
1 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
 
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
 
1 fincan süt
 
1 tutam tuz
 
50 gr margarin
 
 
Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Ilık su ve 1 çay bardağı sütü ekleyin yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir un için gerekirse un ekleyin. Sarımsak ve kekiği ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yağlı tepsiye dizin. Üzerine fırça ile süt sürün ve yulaf ezmesi sürün. 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |