Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Arnavut Usulü Kuzu Pirzolası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arnavut Usulü Kuzu Pirzolası

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62312
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2011
3,990 defa indirildi / yazdırıldı




8 kuzu pirzolası
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
2 büyük patlıcan (dilimlenip tuzlu suda bırakılmış)
1/2 limonun suyu
2 diş sarımsak (ortalarmdan ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
4 orta boy domates (her biri dörde bölünmüş)
Pilavı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış)
1 kırmızı salçalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp doğranmış)
250 gr (1+1/3 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakılarak süzülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çorba kaşığı limon suyu
450 gr (2+1/4 su bardağı) sıcak tavuk suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Pilavı yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede kızdırınız. Soğan, yeşil dolmalık biber ve kırmızı salçalık biberleri koyup, sürekli karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar nar gibi olana kadar kavurunuz.
Pirinci katıp, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurunuz. Tuz, biber, pul kırmızıbiber, limon suyu ve tavuk suyunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra kaynamağa bırakınız. Kaynayınca, tencerenin kapağını kapatıp ateşten indirerek, fırının orta katında 25-30 dakika, pirinçler suyu çekene kadar pişiriniz.
Bu arada, derin bir tavaya rafine yağı koyup (yağ tavanın üçte birine kadar gelmiyorsa, biraz fazla yağ koymak gerekir), orta ateşte 40 saniye, içine atılan bir parça bayat ekmek kızarana kadar kızdırınız.
Yağa bir kaç patlıcan dilimi atıp, 2-3 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar kızartınız. Patlıcan dilimlerini delikli kepçeyle çıkarıp kağıt peçetenin üstünde fazla yağlarını süzdürünüz. Sonra ısıtılmış bir tabağa koyup, üstüne biraz limon suyu serperek, öteki patlıcan dilimleri kızarana kadar sıcak tutunuz. Aynı biçimde bütün patlıcanları kızartınca, yemek hazırlanana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
Pirzolaların her tarafını önce sarımsakla, sonra da tuz ve biberle ovunuz.
Tereyağı, bir tavada, orta ateşte kızdırıp, pirzolaların her bir yanını 5-6 dakika, yumuşak oluncaya (ama içleri hafif pembe kalmalıdır) kadar kızartınız.
Delikli kepçeyle pirzolaları çıkarıp, tavaya, domates dilimlerini koyunuz. Sık sık döndürerek 3 dakika, sertliklerini kaybettirmeden ısıtınız.
Tavayı ateşten indirip, bir kenarda sıcak bekletiniz.
Tencereyi fırından çıkarıp, pilavı ısıtılmış, büyük ve yayvan bir servis tabağına boşaltınız. Pirzolaları pilavın üstüne sıralayıp, patlıcanları da çevresine döşedikten sonra, ısıttığınız domates dilimleriyle süsleyerek servis ediniz.






Arnavut Usulü Kuzu Pirzolası Tarifleri Arnavut Yemekleri



(1 adet Arnavut Usulü Kuzu Pirzolası 67,810 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort