| 
 
| 
 
 
 | 
 
Arnavut Ev Baklavası | 
 
  | 
Toprak Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114677 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2016 
7,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.arnavut.com
 
 
8 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı zeytın yağı
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
3 adet katı margarin veya tereyağı
 
Şerbeti:
 
6 su bardağı su
 
7 su bardağı seker
 
 
Yumurtalar, süt, yağ, kabartma tozu bir kapta karıştırılır, daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru oluşturulur. Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
 
Ceviz büyüklüğündeki açılan hamurlar nişasta yardımıyla tek tek merdane yardımıyla açılır. Açılan yufkalar tepsiye üst üste sıralanır. Arasına tercih olarak ceviz koyularak cevizli baklava yapılabilir. Bu işlem bittikten sonra baklavayı istege gore kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerıne 3 tane katı yağı veya tereyağı eritilerek baklavaya yedirilir.
 
Fırının en düşük seviyesinde yaklaşık 2 saat pişirilir. Daha sonra sonra pişirilen baklava birkaç saat soğutulur En son olarak soğuyan baklava üzerine sıcak olarak şerbet yedirilir. Birkaç saat bekledikten afiyetle yenilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Arnavut Ev Baklavası Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |