| 
 
 
 | 
Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı | 
  | 
panzehir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22420 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2008 
3,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Pilav İçin:
 
1 su bardağı kepekli pirinç
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Ciğer için:
 
300-400 gr ciğer
 
Un
 
Kızatmak için sıvı yağ
 
 
Pirinç tuzlu suda bekletilir. Bu arada çiğerlerin zarı soyulup küçük küçük doğranıp bolca unlanır. Unlanan ciğerler kızgın yağa alınıp nar gibi kızartılıp bir kaba alınır. Diğer tarafta tencereye yağlar konulup içerisine süzülen pirinçler atılıp hafifçe kavrulur. Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Demlenme esnasında ciğer karıştırılıp servis yapılır.
 
 
ML® Arnavut Ciğeri (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |