| 
 
 
 | 
Armutlu ve Çikolatalı Milföy | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163387 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2022 
470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet armut
 
100 gram bitter çikolata
 
2 çorba kaşığı toz badem
 
2 çorba kaşığı toz ceviz
 
6 adet uzun milföy hamuru
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı portakal suyu
 
 
Bitter çikolatayı rendeleyip, toz badem ve toz cevizle karıştırın. Milföy hamurunu hafif yumuşaması
 
için 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp, 1 adet milföy hamurunu tepsiye alın. Üzerine çikolatalı karışımdan yayın. Armutların kabuklarını soyup 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve portakal suyu ile yarı yarıya yumuşayacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra milföye yaydığınız çikolatalı karışımın üzerine sık aralıklarla yerleştirin. Üzerini örteceğiniz milföye keskin bir bıçakla ve enlemesine aralıklarla kesikler atın. Bu hamurla armutların üzerini örtün ve çatalla kenarlarını bastırın. Kalan 4 adet milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayın. Yumurtayı 1 çorba kaşığı toz şekerle çırpın ve hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |