| 
 
| 
 
 
 | 
 
ARMUTLU TARTÖLET | 
 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1677 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006 
2,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
10 adet
 
5 adet armut
 
300 gr tereyağı
 
50 gr toz şeker
 
50 gr bal
 
150 gr pudra şekeri
 
1/2 paket kuru maya
 
3 adet yumurta
 
250 gr un
 
300 ml kremşanti
 
2 yemek kaşığı elma suyu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
tuz
 
kalıplar için un
 
kalıplar için tereyağı
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın.sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın.  Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarın. Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın.
 
 
 ML® Armutlu Tartolet için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ARMUTLU TARTÖLET Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |