| 
 
| 
 
 
 | 
 
Armutlu Tarçınlı Krep | 
 
  | 
Yeni Çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45354 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2009 
4,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
1 bardak un
 
1.5 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
2 adet armut
 
1 kaşık tereyağı
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın.
 
 
Yapılışı
 
Malzemeler karıştırılarak krep hamuru yapılır. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar dökülerek krepler hazırlanır. Hazırlanan bu krepler top kek kalıplarına veya krem kara-mel kaplarına yerleştirilerek fırında tabak şekli alacak şekilde biraz daha pişirilir. Diğer taraftan armutlar soyulur, küçük dilimlenir. İçine şeker katılarak yağ ilave edilmiş tavada suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınca içine tarçın ilave edilerek karıştırılır. Tabak şeklindeki kreplerin içine doldurularak servis yapılır.
 
 
Not: Armut yerine elma da kullanılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Armutlu Tarçınlı Krep Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |