Somon fileto 250 gr.
 
Limon 1 adet
 
Patates 2 adet
 
Armut 2 adet
 
Su 1 su bardağı
 
Tane çekilmiş karabiber
 
1/4 gr.
 
Tuz 1 çay kaşığı
 
Havuç 1 adet
 
 
Kabukları soyulan patatesler ince halkalar halinde doğranır.
 
1 adet limonun kabuğu rendelenir ve dilimlenir.
 
Armutlar dilimlenir.
 
Geniş bir tencerenin kenarınalimon, armut ve havuçdilimleri dizilir ve su eklenir.
 
Tencerenin orta kısmına yükselti oluşturması için ısıya dayanıklı küçük bir kap yerleştirilir.
 
Patates dilimleri ile somon balığı tencerenin ortasına yükselti kaba yerleştirilir.
 
Su buharında orta ateşte 25- 30 dakika arası pişirilir.
 
Sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 |