https://www.sabah.com.tr
Harç için:
1,5 kg büyük boy armut
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı su
Hamur için:
1 kg un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
Arası için:
1 paket margarin
Üzeri için:
1 adet yumurta
Harç için armutların kabuklarını temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın. Tencereye alıp, toz şeker ekleyin. Su ilave edip 10 dakika kaynatın. Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için undan bir avuç kenara ayırın. Kalan unu tezgaha alın. Ortasını havuz şeklide açıp, unlu kısmın üzerine tuz serpiştirin. Ortasına azar azar su ekleyip, yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene dek su eklemeye devam edin. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 18 adet bezeye ayırın. 9 adet bezeyi teker teker, ara sıra unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını eritilmiş margarinle yağlayın. Daha sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine armutlu harcı yayın. Kalan 9 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tepsideki harcın üzerine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, kalan eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|