| 
 
| 
 
 
 | 
 
Armut Şurubu | 
 
  | 
katibim19 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82687 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012 
4,420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg olgun armut
 
3 su bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
 
Armutlar soyulur, iri parçalara ayrılır, bir tencereye konur. Üzerine şeker eklenir. 2 saat bekletilir. Sonra orta ateşe konur. Kaşıkla ara sıra karıştırarak rengi değişip yumuşayana kadar pişirilir. Ateşten almadan 5 dakika önce limon tuzu eklenir. İnce bir süzgeçten ezerek geçirilir. Kavanozlara doldurulur. İkram edileceği zaman yarı yarıya sulandırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Armut Şurubu Tarifleri İçecekler
 | 
 
 
 
 |