| 
 
 
 | 
Armut Bastısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96221 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014 
2,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 g armut
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 su bardağı şeker veya pekmez
 
2 su bardağı su
 
 
Armutlar yıkanır kabukları soyularak çekirdek yatakları çıkartılır.
 
Dilim dilim doğranarak kısa kenarlı bir tencereye dizilir.
 
Suyunu ekleyerek hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Armutlar yumuşadıktan sonra yağ ve pirinç eklenir.
 
Pirinçler de piştikten sonra şeker veya pekmez eklenerek ateşten alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |