| 
 
| 
 
 
 | 
 
Arap Kızı Tatlısı | 
 
  | 
haşmet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2010 
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55139 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010 
6,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Malzemeler
 
4 yumurta
 
100 gr. margarin
 
2 su bardağı su
 
2,5 su bardağı un
 
1 fiske şeker
 
1 fiske tuz
 
kızartmak için sıvı yağ
 
Şerbeti için;
 
3 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Bir tencereye suyu, 1 fiske şekeri, 1 fiske tuzu ve margarini ekleyelim. Yağ suyun içinde eriyene dek kaynatalım. Tencereyi ateşten alarak içine unu ekleyip sürekli karıştıralım, hamuru pürüzsüz kıvama getirelim. Tencereyi yeniden hafif ateş üzerine oturtup sürekli karıştırarak hamur iyice koyulaşana dek pişirelim. Hamuru ateşten alıp ılıtarak tekrar yoğuralım, sonra yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek ekleyip iyice yoğuralım. Hamur kabının üzerini şeffaf folyo ile kapatıp 1/2 saat buzdolabında bekleterek dolaptan alalım. Elimizi hafifçe yağlayarak hamurdan ceviz iriliğinde bir parça alıp yuvarlayalım, ortalarına baş parmağımızı derince batıralım. Sıvı yağı derin bir tavaya alıp fazla ısıtmadan hafifçe ılıtalım. İçine hamurları kızarma paylarını hesap ederek aralıklı bir şekilde yerleştirelim. Hamurları pembeleşene dek arkalı önlü kızartarak delikli bir kepçe ile alıp kâğıt mutfak havlusu üzerine dizelim, 5 dk. bekletelim. Sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete bırakalım. Tatlılar şerbetini emince delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Arap Kızı Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |