| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Araka (Bartın) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Araka (Bartın) |  
|  | buz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115433 Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
 2,643 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
 
 500 gr. Araka
 100 gr. Kuru Soğan Küp doğranmış
 60 gr. Taze Kırmızı biber Doğranmış
 50 gr. Havuç Yuvarlak Dilimlenmiş
 30 gr. Domates Salçası
 30 gr. Ayçiçek Yağı
 5 gr. Tuz
 300 gr. Su
 
 Arakaların kılçıklarını ayıklayınız. Tencereye sıvı yağ koyarak soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurunuz. Salça ilave edip kavrulma işlemine devam ediniz. Bezelyeleri eklenip suyu koyunuz. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alınız. Tuz ekleyiniz. 15 dakika sonra ocaktan alınıp servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |