Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kestaneli Pasta Tarifleri > ARABESK (1 adet - 7,669 defa bakıldı)

ARABESK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ARABESK

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12261
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007
2,321 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılack malzeme
Hamuru için:
130 gram un,
150 gram toz şekeri,
4 yumurta,
1 kaşık kadar tereyağı,
1 kavanoz vişne marmelâtı,
1 limon,
1 tutam tuz.
Kreması için:
4 yumurta,
175 gram toz şekeri,
100 gram rendelenmiş çikolata,
1/2 litre süt,
10 gram nişasta,
1/2 litre çiğ krema,
1 limon.

Yapımı : Bir fırın tepsisini yağa ve una buladıktan sonra üzerine yağ kâğıdı sermeli. Bunun da üstünü yağa ve una bulamalı.
Porselen ve yayvan bir kâseye yumurta sarılarıyle toz şekerini koymalı. Çırparak şekeri eritmeli ve karışımı rengi değişinceye kadar köpürtmeli. Karışımı çırpmaya ara vermeden elekten akıtılacak unu azar azar katmalı ve bu karışıma iyice yedirmeli.
Beri yanda yumurta aklarını bir başka porselen kâseye koymalı. Üzerlerine bir tutam tuz serptikten sonra çırparak bunları da kar köpüğü durumuna getirmeli. Şekerli yumurtayı tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırırken kar köpüğünden kaşık kaşık almalı ve kabarmasını bozmadan bu karışıma yedirmeli. Karıştırmaya devam ederken bir limonun sadece sarısı rendelenmiş kabuğunu da serpiştirerek bu hamura yedirmeli.
Hamuru fırın tepsisine boşalttıktan sonra bir spatutadan yararlanarak bunu yaymalı ve mümkün olduğu kadar bir dikdörtgen biçimine sokmalı. Sonra tepsiyi 200 dereceye göre kızdırılmış bir termostatlı fırına koymalı ve burada 10-15 dakika kadar pişirmeli.
Bu işler olurken marmelâtı bir porselen kâseye boşaltmalı ve tahta bir kaşıkla dövercesine karıştırark iyice yumuşatmalı. Fırındaki hamur pişip, yüzü de hafifçe kızarınca tepsiyi dışarı çıkarmalı, nemli ve temiz bir çuval veya kaba bezin üstüne başaşağı etmeli. Yağ kağıdını dikkatle kaldırdıktan sonra hamurun bu yüzüne kenarlarda boşluk kalacak biçimde marmelâtı sıvamalı. Hemen arkasından da nemli bez veya çuval parçasının da yardımıyle hemuru rulo ederek sıkı sıkıya sarmalı, kuru bir bezle veya yağ kâğıdıyle sarıp en azından bir saat kadar kalmak üzere buz dolabına kaldırmalı. Böylece hamurun işi bitince kremasının hazırlanmasına geçmeli.
Bir limonun kabuğunu (sadece sarısı) sütle birlikte ateşe oturtup kaynatmalı. Süt kaynayınca limon kabuğunu çıkarıp bir kenara koymalı. Porselen bir kâseye yumurtaların sarılarını koymalı, toz şekerini de kattıktan sonra bunları çırparak köpürtmeli.
Beri yanda rendelenmiş çikolatayı bir kahve fincanı sıcak sütte karıştırıp macun durumuna getirmeli.
Kâsedeki yumurtalı karışımı çırpmaya devam ederken buna nişastayı serperek katmalı ve yedirmeli. Karıştırmaya ara vermeden bu defa da kaynar sütü sicim gibi ince akıtarak yedirmeli. Bir kenara konmuş olan limon kabuğunu da kâseye koyduktan sonra bunu içinde kaynar su bulunan bir tencereye oturtmalı ve karıştırmaya devam ederek kremayı pişirmeli. Krema koyulaşıp kaynayacak kadar ısınınca, kaynamasına imkân vermeden ateşten indirmeli, limon kabuğunu çıkarıp atmalı.
Kremayı ikiye bölmeli ve bunlardan birine sıcak bir yerde tutulmuş olan çikolatasütü katıp bunu kremaya iyice yedirinceye kadar karıştırmalı.
Vakit vakit karıştırılacak her iki krema da soğuyunca, çiğ kremayı çırparak köpürtmeli ve ikiye bölüp bir bölümünü çikolatalısına, öbür bölümünüde sade kremaya katıp yedirmeli.
Yuvarlak bir kalıbı yağa bulamalı. Buzdolabından çıkarılacak marmelâtlı hamur-birer santim kalınlığında kesip açmalı ve bu uzun dilimlerle kalıbın içini kaplama,1 Sonra kalıbın içine önce sade kremay onun üstüne de çikolatakremayı boşa t-malı. Kremaların üstünü de marmelât i hamurla örttükten sonra kalıbı buzdolabına kaldırmalı ve orada birkaç saat bırakmalı.
Servis vakti gelince yarım dakika kaynar suya sokup çıkarılacak kalıbı servis tabağına başaşağı ederek içindeki tatlıyı tabağa aktarmalı.


Fotoğraf "gözlük" tarafından gönderildi. 14.06.2017






ARABESK Tarifleri Kestaneli Pasta Tarifleri



(1 adet ARABESK 7,669 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort