| 
 
 
 | 
Antepfıstıklı ve Kaymaklı Güllaç | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128241 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017 
1,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg süt
 
8 yaprak güllaç
 
350 g toz şeker
 
200 g file Antep fıstığı
 
Antepfıstığı tozu
 
1 rulo kaymak
 
Üzeri için:
 
Çilek
 
File antepfıstığı
 
 
Sütü geniş bir tencereye alıp kaynatın. Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Sütü yayvan bir kaba alın. Güllaç yapraklarını süte batırarak yumuşatın. Yarısını servis kaselerinin tabanlarına paylaştırın. Üzerine küçük parçalara böldüğünüz kaymak ve file Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süte batırarak yumuşatın ve fıstıkların üzerine paylaştırın. Kalan sütü üzerine gezdirip buzdolabında en az 5 saat dinlendirin. Kaseleri ters çevirip üzerlerini dilimlenmiş çilek ve iri kırılmış antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |