2 Adet Tavuk Göğsü
1 Kase Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Diş Sarımsak
1 Adet Kabak
1 Adet Kırmızı Biber
1 Kase antepfıstığı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Ufo
Tuz
Karabiber
Tarifimize 2 adet tavuğumuzu ortadan ikiye kalp şeklinde keserek başlıyoruz.
Tavuklarımızı plastik bir kağıdın içerisine alıyoruz ve et döveceği yardımıyla inceltiyoruz.
Tavuklarımızı bir kaba alıyoruz.
Tavuklarımızın üzerine 1 kase yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz ve tavuk etlerimizin iki yüzünü de karışımımıza buluyoruz.
1 diş sarımsağımızı bir bıçak yardımıyla eziyoruz ve incecik kıyıyoruz.
Bıçak yardımıyla sarımsağımızı püre haline getiriyoruz.
Sarımsağımızı tavuk etlerimizin üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Tavuk etlerimiz marine olurken 1 adet kabağımızı dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
Kabaklarımızı verev doğruyoruz.
Doğradığımız kabakları bir kaba alıyoruz.
1 adet kırmızı biberimizi dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
Kırmızı biberimizi verev doğruyoruz.
Biberlerimizi kabımıza alıyoruz.
1 kase antep fıstığını bir bıçak yardımıyla küçültüyoruz.
Doğradığımız antep fıstıklarını bir kaba alıyoruz.
Marine olmuş tavuklarımızı tahtamızın üzerine alıyoruz ve tavuklarımızın üzerine doğradığımız antep fıstıklarını yerleştiriyoruz.
Bir borcamın dibine 1 çorba kaşığı zeytinyağı döküyoruz.
Tavuklarımızı rulo olacak şekilde sarıyoruz ve borcama alıyoruz.
Tavuklarımızı 180 derecelik fırına sürüyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Kaynayan suyumuza ½ paket vitaminli ufo makarnamızı ekliyoruz.
1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Makarnalarımız pişerken sebzelerimizi kızartmak için kullanacağımız tavamızın altını yakıyoruz.
Tavamıza 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
Yağımız ısındı, tavamıza doğradığımız sebzeleri ekliyoruz.
Lezzetlendirmek için 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ilave ediyoruz.
Sebzelerimizi karıştırarak kızartıyoruz.
Tavuklarımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika piştiler.
Tavuklarımızı fırından çıkartıyoruz.
Tavuklarımızı 3-4 dakika dinlendiriyoruz.
Makarnalarımızı yaklaşık 9-10 dakika haşlandık, makarnalarımızı süzüyoruz.
Makarnalarımızı sebzelerimizin üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Tavuklarımızı kesme tahtamıza alıyoruz ve dilimliyoruz.
Dilimlediğimiz tavukları borcama alıyoruz.
Gaziantep usulü fıstıklı tavuklu vitaminli makarna servis etmek için hazır.

|