| 
 
 
 | 
Antepfıstıklı, şehriyeli Pilav | 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7202 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006 
2,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı iç antepfıstığı
 
2 çorba kaşığı şehriye
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
karabiber
 
 
Tencereye yağları koyup şehriye ve antepfıstıklarını kavurun. Yıkanmış fırınç ve tuzu ekleyip beraberce 5 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerini örtecek kadar su koyup 10 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |