| 
 
 
 | 
Antepfıstıklı Sarma Baklava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169736 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2023 
240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Şurup:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
Malzemeler:
 
16 adet baklavalık yufka
 
Sürmek için:
 
75 g eritilmiş tereyağı
 
Dolgu:
 
200 g öğütülmüş Antep fıstığı
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen fırın tepsisi (22x30 cm)
 
 
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyu ve şekerli vanilini ilave edin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Bir yufka alıp üzerine fırça ile tereyağı sürün. Üzerine bir yufka daha koyup tekrar tereyağı sürün. Üzerine Antep fıstığı serpin ve yufkanın kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo yufkayı kalıbın içine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp kalıba sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
 
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |