| 
 
| 
 
 
 | 
 
Antepfıstıklı Lokma | 
 
  | 
Işık Ercan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2007 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18241 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007 
2,385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
2 su bardağı un
 
5 gr kuru maya
 
1 kahve fincanı ılık su
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 yumurta
 
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
 
Bir tutam tuz 
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ 
 
Şurup için:
 
2 su bardağı su
 
2.5 su bardağı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Şurup için, su ve şekeri tencerede 5 dakika karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bir kapta mayayı I tatlı kaşığı şeker ve bir kahve fincanı ılık su ile ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edip hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda ısısında 15-20 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta, antepfıstığı ve bir bardak suyu ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat daha dinlendirin. Sıvıyağı tavada iyice kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızartın. Kevgirle süzüp servis tabağına alın.
 
Üzerine soğuk şurubu gezdirin. İnce çekilmiş antepfıstığıyla süsleyip ılık servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Antepfıstıklı Lokma Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |