|
|
Antepfıstıklı Dondurma |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc115016
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2016
1,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
550 gr. süt
6 adet yumurta sarısı
170 gr. şeker
240 gr. krema
200 gr. toz antepfıstıgı
1. Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba koyun; beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Sütlü karışımı kepçe yardımı ile yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşe koyun ve çırpma teli ile sürekli karıştırın. Karışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın. Antep fıstığını ilave edip çırpma teli ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı başka bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
2. Dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18°Cde muhafaza edin.
|
|
Antepfıstıklı Dondurma Tarifleri Tefal Yemek Tarifleri
|
|