550 gram süt
6 adet yumurta sarısı
170 gram şeker
240 gram krema
200 gram toz antepfıstığı
Süt ve kremayı bir tencerede karıştırın ve kaynatın. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba koyup; beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırın. Karışımı, muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın. Antep fıstığını ilave edip, çırpma teli ile karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı başka bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletin.
|