|
Antepfıstıklı Buğdaylı Tavuk Dolması |
|
tarifsayar
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120159
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2016
1,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
4 çorba kaşığı antepfıstığı
50 gr tavuk kıyması
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase aşurelik buğday
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 tutam fesleğen
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım. Soğanları kavuralım. Kıydığımız fesleğenleri de ekleyelim. Kavurmaya başlayalım. Kırmızı biberleri ocak üzerinde közleyelim. Biberleri haşladığımız buğdaylarla beraber tavaya ilave edelim. Tuz ve antepfıstığı ekleyelim.
Dövülmüş tavuk göğsünü kaba alalım. Üzerine hazırladığımız malzemeden koyalım. Buzdolabı poşetine dizelim. Malzemeleri etlerin üstüne pay edelim.
Poşeti yuvarlayıp dolma görünümü verelim. Ters halde tepsiye yerleştirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve pişirelim.
|
|