| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
ANTEP FISTIKLI KURABİYE (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri
| 
 |  
| ANTEP FISTIKLI KURABİYE (Gaziantep) |  
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88250 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
 24,652 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Güneşin ve Ateşin Tadı
 Gaziantep Ticaret Odası
 
 1 kg kurabiyelik un (600 g un, 400 g ince irmik karışımı)
 500 g şeker
 450 g sadeyağ
 350 g ince çekilmiş Antep fıstığı
 
 Şeker ve yağı bir kapta beyazlaşıncaya kadar karıştırın.
 Karışımın üstüne kurabiyelik unu azar azar ilâve ederek yarım saat yoğurun. Yoğurma sonunda hamur şekil alabilen bir kıvama gelmelidir. Çekilmiş Antep fıstığını da hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin.
 Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, tezgâh üzerinde 3-4 cm eninde ve 6-7 cm uzunluğunda oval parçalar halinde tepsiye dizin.
 Tepsiye dizilmiş kurabiyeleri önceden 100 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kurabiyenin pembeleşmemesine çok dikkat edin.
 Kurabiyeleri fırından alarak soğutun. Soğuyunca tepsiden servis tabağına alın.
 
 Not: Yemyeşil renkli bu kurabiyeyi pişirirken renginin hiç değişmemesine özen göstermek gerekir. Özellikle boz fıstık kullanılırsa, yeşili çok daha güzel olur. Çok ince irmik ve un karışımı olan bu kurabiyelik un çarşıda hazır satılır ama siz de ince irmik ve un karıştırarak evde de hazırlayabilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |