2 Paket Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Bardağı zeytinyağı
1 Kase susam
1 Çay Tabağı ANASON
1,5 Bardak süt
1 Paket maya
1 Bardak su
Külçe hamurumuzu yoğurmaya baslamadan önce 1 paket sana hamurişini eritip hamur yoğuracağımız kabın içerisine alalım.sonrasında ılık sütü, toz halindeki anasonu , mayayı , tuzu ve suyu katarak hamurumuzu yumuşak kıvamda yoğurmak için alabildiği kadar un katalım.hamurumuz mayalandıktan sonra eritilmiş 1 paket sana hamurişini ve zeytinyağını karıştırıp hamurdan bezeler alarak yağlanıp ince ince açıp rulo haline getirdikten sonra gül şeklinde resimdeki gibi sarılıp yağlanmış tepsiye dizilip üzeri susamlanıp kalan yağ üzerlerine gezdirilerek öncedn ısıtılmış 200derece fırına atılır not:cevizli biber ve peynirle mükemmel bi börek olacaktır.
|