|
|
Annemin Kırmızı Keki |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80493
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012
1,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Çay Kaşığı vanilya
1 Su Bardağı sana yağ
125 gr Sana Yağı
1 Çay Kaşığı vanilya
1 Su Bardağı süt
0,5 Su Bardağı vişne reçeli suyu
1 Su Bardağı ayran
3 Çorba Kaşığı Kreması için un
2 Adet yumurta
1,5 Su Bardağı şeker
1 Su Bardağı şeker
2 Yemek Kaşığı kakao
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
2,5 Su Bardağı un
Sana yağı ile Şekeri mikser ile karıştırıp yedirin, üzerine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün. Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ile kakaoyu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onlarıda ekleyin karıştırmaya devam edin. Şimdi ise mikserinizin hızını düşük seviyeye getirerek, az un az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma katınız ve karıştırmaya devam ediniz. (Kadife görünümünü vermek için bu işlemi dikkatli uygulayınız) Son olarak vanilya ve kabartama tozunu ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişrme süresince fırına veriyoruz.
Krema İçin: Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp, topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordanda yarımsaat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı sanayağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz. Ve son olarak pişen kekimizin üztüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz.
|
|
Annemin Kırmızı Keki Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|