350 gr kıyma 
 
1 adet küçük kuru soğan
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
Kimyon, karabiber, tuz
 
İçi için:
 
4 adet katı haşlanmış yumurta
 
Üzeri için:
 
1 adet çırpılmış yumurta
 
1,5 çay bardağı galeta unu
 
Kızartmak için:
 
1,5 su bardağı kızartma yağı
 
 
Soğan rendelenir, diğer köfte malzemeleriyle bütünleşene kadar yoğrulur. Daha sonra 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça tezgahta çay tabağından biraz büyük açılır. Ortasına soyulmuş katı yumurta konur ve bohça gibi yumcuklanır. Sonra el ıslatılarak düzgün şekil verilir. Köfteler hazırlandıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırılır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Servis tabağına konur 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Garnitürle süslenir.
 
 
 ML® Ankara Tava için tıklayın 
 
ML® Ankara Tava (görsel)
  
 |