Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ankara Dolması (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ankara Dolması (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc56256
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
4,073 defa indirildi / yazdırıldı




Türkçe altyazılıdır.




Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
bu bölümümüzde yöresel bir tarif paylaşacağız
"Ankara Dolması"
ama isterseniz malzemelerde neler var? onları öğrenelim
18-20 adet dolma biberi
300 gram kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salça
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
ve 3 su bardağı et suyu ya da su
üzeri için domates
malzeme listesinden sonra, soğanları ince doğrayarak...
işlemlerimize başlıyoruz
artık kavurmak için ateşin yanına geçelim
tencereyi ateşe yerleştirdik
şimdi yağımızın tümünü tencereye bırakıyoruz
biraz ısındıktan sonra soğanı ilave ediyoruz
Ankara dolmasının üzelliği, malzemelerinin...
etli olmasına rağmen kavrularak doldurulması
soğan kavrulurken, zamandan kazanalım biberleri oyalım
biberleri nasıl oyacağımızı birkez daha gösterelim
başparmağımızı batırarak...
kenarları zedelemeden çıkartıyoruz
ve tohumları silkiyoruz
tabi biberlerimizi yıkadık, bunu söylemeye gerek yok
evet soğanlar yumuşamaya başladı
şimdi bulgur ve pirinçi birlikte yıkadık
ilave ediyoruz
şöye bir 5 dakika kadar soğanla kavuracağız
evet pirinç ve bulgur kıvama geldi nasıl anlıyoruz?
tane tane kendini gösteriyor
şimdi salçayı ilave ediyoruz
yöresel tarifte sadece domates salçası kullanılır
fakat eğer değişik bir lezzet arıyorsanız...
biber salçasını yarı yarıya kullanabilirsiniz
3-4 dakika kavuruyoruz
salçayı da kavurduktan sonra; tuzu...
karabiberi...
ve kuru naneyi ilave ediyoruz
şöyle bir karıştırıyoruz
ateşi kapatıyoruz, tamamen soğuması için bekliyoruz
malzemelerimizi kavurduk ama dikkat ettiyseniz kıymamızı kavurmadık
kıymamızı soğuttuğumuz malzemeye ilave ediyoruz
soğumuş olması çok önemli
tamamen karışına kadar çeviriyoruz
evet biberlere hazırladığımız içi dolduruyoruz
ama yarısına kadar dolduruyoruz
farkettiyseniz hiç su kullanmadık
bunlar şişecek ve tane tane olacak
su kullanmamamızın sebebi bu
evet şimdi son olarak üzerlerine domates kapatıyoruz
özellikle domates kapatıyoruz, biber sapı değil
geleneksel tarif bu
tencereyi ateşe yerleştirdik, önce hızlı ateşe
şimdi ilk ve son olarak suyumuzu koyuyoruz
dediğimiz gibi; bu yöntem tane tane dolma için...
çok güzel bir yöntem
şöyle 3 su bardağı kadar et suyu
ve kapatıyoruz, kaynayınca kısacağız
kaynama noktasına geldi, ateşi kısıyoruz
25-30 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz
artık dolmayı kapatalım, 15 dakika sonra servise sunabiliriz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümüzde...
dolma sevdalılarına hitap edecek...
güzel Ankara'yı hatırlatan lezzetli bir dolma tarifi paylaştık
"Ankara Dolması"
artık siz bilirsiniz, deneyin demiyorum...
çünkü o kadar cezbedici ki...
şimdiden Afiyet Olsun!






Ankara Dolması (görsel) Tarifleri Video Sütlü Tatlı Tarifleri



(1 adet Ankara Dolması (görsel) 99,289 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort