Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Eskişehir Yemekleri > Ankara Baklavası (1 adet - 8,880 defa bakıldı)

Ankara Baklavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ankara Baklavası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118253
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016
1,553 defa indirildi / yazdırıldı




Turgay Günaydı

5 adet yerelma
50 gram künefe peyniri
100 gram sade tahin helvası
100 gram armut kurusu
½ çorba kaşığı tereyağı
1 adet mandalina
½ çay bardağı süt
1 çay kaşığı taze limon suyu

Yerelmalarını iyice yıkayıp kabuğuyla sade suda haşlarız. Kabuklarını soyduğumuz yer elmasını soğuttuktan sonra elimize püre kıvamına getirene kadar ezeriz. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz peyniri katarız tereyağının yarısını katıp bulamacı iyice karıştırırız. Elimizle ve tahta bir kaşık yardımıyla ezdiğimiz tahin helvasına limon suyunu armut kurularını karıştırıp bunu da bulamaç haline getirene kadar karıştırırız. Fırın tepsisinin bir karışa bir karış mesafelik kare alanını kalan tereyağla yağlayıp yer elması harcını bir parmak kalınlığında üzerine dökeriz. Sonra helvalı bulamacı bunun orta kısmına büyük ceviz şeklinde boşaltırız. Kalan yer elması harcıyla bunun üzerini sıvayıp bir kubbe yaparız. Bir mandalinanın sıktığımız suyunu fırçanın yardımıyla kubbeyi boyarız. Buzdolabının buzluk bölümünde 30 dakika bekletiriz. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına hiç beklemeden koyarız 20 dakika pişiririz. Sıcak servis ediniz.







Ankara Baklavası Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Ankara Baklavası 8,880 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort