Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Angevin Usulü Tavuk Frikase (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Angevin Usulü Tavuk Frikase (Fransa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39321
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
6,830 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.lezzetsirri.com

2 tavuk (her biri hemen hemen 1,5 kg.)
100 gr. tereyağı
8 eşalot
15 yeni soğanın başı veya 15 arpacık soğanı
400 gr. mantar
2 tavuksu tablet
2 su bardağı su
2,5 dl. krem
1 tutam kekik
2 dal taze tarhun veya 1 tatlı kaşığı toz tarhun
1 taze soğan
2 tatlı kaşığı beyaz biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

Tavukları dörder parçaya bölün, üzerlerine tuz ve beyaz biber serpin. Eşalotlarıtemizleyip ince ince kıyın.Küçük bir tencerede suyu kaynatıp içine elinizle ufalayarak tavuksu tabletlerini atın, biraz kaynatıp ateşten alın.
Tereyağının üçte ikisini bir tencerede sıvıyağla kızdırın. İçine tavuk parçalarını atıp çevirerek bir parça sarartın. Üzerlerine eşalotları ekleyin, birlikte çevirin. Tavuk etlerini fazla kızartmayın, yalnızca biraz sararmalı. Bu yüzden yağ yanmasın diye zaman zaman bir kaşık et suyunu etlerin üzerine gezdirin. Bu şekilde 20 dakika kadar pişirin.
Başka bir tavada, hafif ateşte küçük soğanları kalan tereyağında çevirerek hafif sararıncaya kadar kavurun. Soğanları çok pişirmeyin ki ezilmesinler.
Mantarların saplarını temizleyip yıkayın ve dörde bölün.
20 dakika sonra tavuk etlerinin üzerine beyaz şarabı, tarhunu, kekiği ve mantarları ilave edin. Tuzunu ve beyaz biberini kontrol ederek gerekliyse biraz daha ekleyin ve pişmeye bırakın.
Etler pişince, servis yapmadan 1-2 dakika önce, tavuk parçalarını tencereden çıkarıp, derin bir servis tabağına alın, kalan sosa, daha önce sararttığınız soğanları ve kremi ilave edin. Hafif ateşte 1-2 dakika kaynatarak sosu koyulaştırm ve tabağa aldığınız etlerin üzerine dökün. Yeşil soğanın saplarını ince ince kıyarak yemeğinizin sıcak sıcak servis yapın.
Yemeğinizi Mısırlı Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.






Angevin Usulü Tavuk Frikase (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Angevin Usulü Tavuk Frikase (Fransa) 57,059 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort