Malzeme: 
 
500 gr. un, 
 
1 yumurta, 
 
20 gr. toz maya, 
 
50 gr. yağ, 
 
1 bardak süt, 
 
1 fiske şeker, 
 
yarım şişe domates suyu veya ketçap, 
 
150 gr. kaşar peyniri, 
 
2 kaşık ançuez, 
 
tuz, 
 
karabiber, 
 
3 diş sarımsak.
 
 
Yapılışı:
 
1- 500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz.
 
2- Unun ortasını açınız mayayı koyup ılık sütle ezerek üre yapınız.
 
3- Unun üzeri çatlayınca, yağı yumurtayı tuzu ve bir fiske şekeri koyup kulak memesinden yumuşak bir hamur yapınız.
 
4- Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırınız.
 
5- 2 yumurta kadar parçalara ayırıp tekrar mayalandırınız.
 
6- Her parçayı 15-20 cm. çapında 1/2 cm. kalınlıkta dairelere açınız.
 
7- Üzerlerine bolca yağ sürüp mayalandırınız.
 
8- Dairelerin üzerine ketçap sürünüz.
 
9- 3 diş sarımsağı ezip tuz, biber, ve ançuezle karıştırınız
 
10- İçi açılan dairelere paylaştırınız, üzerine kaşar rendesi yayınız.
 
11- Orta hararetli fırında pişiriniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "zahidem" tarafından gönderildi. 17.05.2018
  
 |